Kapadokya Balon Turu

Kapadokya Balon Turu

KAPADOKYA BALON TURU

    Peri bacaları ve volkanik vadileri ile Kapadokya sizi büyülemeye hazır. Bu olağanüstü coğrafyayı keşfetmenin en iyi yollarından biri sıcak hava balonlarıdır. müttefikler, gün doğarken vadiler, peri bacaları, bahçeler, kaya evleri arasında yukarı ve aşağı manevra yaparak bu muhteşem manzarayı keşfetmenizi sağlayacak. Farklı renklerle kaplı vadiler ve gökyüzündeki balonların uyumu, mükemmel fotoğraflar çekmenizi sağlayacak anılarınızı ölümsüzleştirecek. Balonla uçmadan Kapadokya'ya dönmek mümkün değil.

Balon Turumuza Dahil Olan Hizmetler

Otel Transferleri (Karşılama ve Bırakma) 05:00
Sıcak hava balonu uçuşu
8 İla 16 kişilik sepet
Uçuş Katılım Belgesi
Tam sigorta
Covıd19 önlemlerinin en yüksek seviyesi
Uçuş Tarifesi
Uçuş süresi yaklaşık 45-65 dakikadır.
Yolcu kapasitesi 12 ila 20 yolcu arasında değişmektedir.
Günün hatırası olarak tüm yolcularımıza sertifikaları verilmektedir.
Uçuş öncesinde misafirlerimiz ücretsiz olarak otellerinden alınmakta ve uçuş sonrasında ücretsiz olarak otellerine geri götürülmektedir.


Balon Turu ile Sorular ve Cevaplar

NE ÇOCUKLAR İÇİN YAŞ SINIRI VAR MI?
0-4 Yaş arası çocukların Sivil Havacılık ile uçmasına izin verilmez. 5 Yaşından büyük çocuklar uçabilir ve yetişkinler için fiyatlar geçerli olacaktır.

KAPADOKYA'DA HER ZAMAN UÇUŞ VAR MI?
evet. Hava şartları elverdiği sürece 12 ay boyunca Kapadokya'da uçuşlar var. Zirve dönemi Mart ve Kasım ayları arasındadır. Kış aylarında uçuşlar var, ancak kötü hava koşulları nedeniyle Sivil Havacılık tarafından iptal ediliyor.

BALONLA NE KADAR YÜKSELEBİLİRİZ?
Balon severler genellikle coğrafi güzellikleri (Peri Bacaları, Vadiler, Kaya oymalı evler, kuş yuvaları) yakından görmek istedikleri için Kapadokya'da alçak irtifada uçmak isterler. Ağaçların hemen üzerindeki peri bacalarından geçip +600m yüksekliğe çıkacaksınız.

BALON TURU NE KADAR SÜRER?
Baştan sona toplam 3 saatlik bir aktivitedir. Otelinizden sabah 4.00-5.30 saatleri arasında (süreye bağlı olarak) alınacaksınız. Buluşma noktasında hafif bir kahvaltı yaptıktan sonra Sivil Havacılığın onayı ile sizi balonların kalkış alanına götüreceğiz. Burada şişirilen balonları izleyecek, ardından güvenlik bilgilerini aldıktan sonra uçuşunuz başlayacaktır. Güneş doğarken yaklaşık 1 saat uçacaksınız. Aktiviteniz tamamen rüzgar gücüne ve iniş yerine bağlı olarak 10 dakika erken veya geç sona erebilir. İnişten sonra, alkolsüz şampanya, meyve suyu ve pastadan oluşan bir kutlama ikramında bulunurken, pilotunuz size bir anı yapmak için bir Uçuş Sertifikası verecektir. Daha sonra sizi otelinize transfer edeceğiz.
Not: Standart uçuş 60 dakika, Deluxe uçuş süresi 90 dakikadır.

TEKRAR OLDUĞUMDA FİYAT DEĞİŞİYOR MU?
HAYIR değiştirmez. Yakındaki şehirlerden gelip balon turuna katılmak isterseniz. Depozito ödemenizi yaptıktan sonra size buluşma noktası konumunu göndereceğiz. Belirttiğimiz saatte ofisimizde hazır olmalısınız. Sabah erken gelmeyi göze alamazsanız, bir gün önce Kapadokya'ya gelmenizi öneririz. Kapadokya bölgesinde bir otelde kalıyorsanız, sizi otelinizden ücretsiz olarak alır ve otelinize geri getiririz.

HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI UÇUŞUM İPTAL EDİLİRSE
Her şeyden önce, sabah güneş doğarken hava koşulları ve rüzgar hızı çok önemlidir. Rüzgar hızı 11 km / s'yi aşarsa uçuş iptal edilir.

Her sabah sabah saatlerinde balon operatörlerine web sitesinde Sivil Havacılık uçuşu olup olmayacağı konusunda bilgi veriliyor http://shm.kapadokya.edu.tr Sabah güneş doğarken Yeşil Bayrağın ortaya çıkması, uçuşun gerçekleşeceği anlamına gelir. Çok çok kötü olursa Sivil Havacılık uçuşu 1 gün önce kapatacak. Hava normalse, uçuş gün içinde tekrar kontrol edilecek ve hava kötü ise konuklar Kırmızı Bayrak görünerek otellerine transfer edilecektir.

Konukların müsaitlik durumu varsa rezervasyonları ertesi güne aktarılır. Müsaitlik durumu yoksa depozitoları kredi kartı hesabına iade edilir.

NASIL GİYİNMELİYİM
Kapadokya deniz seviyesinden 1000 m yüksekliktedir. Ayrıca balondayken yerden daha serin olacaktır. Bu nedenle misafirlerimize kış döneminde çok sıkı giyinmelerini öneriyoruz. İlkbahar, Yaz ve Sonbahar dönemlerinde mevsim şartlarına göre hafif ceket ve günlük rahat kıyafetler giymelerini tavsiye ederiz. Balonun içinde 1 saat duracağınızı unutmayın. Ayrıca bayan konukların yüksek topuklu ayakkabı giymemelerini öneririz.

ÜCRETSİZ OTEL TRANSFERİ NEREYE DAHİLDİR?
Kapadokya bölgesindeki otellerden birinde kalıyorsanız, otelden ücretsiz olarak alınıp otele geri getiriliyoruz. Göreme, Uçhisar, Ürgüp, Ortahisar, Avanos, Nevşehir merkez otellerinden alıyoruz.

NEREYE İNİYORUZ?
Sıcak Hava Balonları, rüzgar kuvvetine ve yönüne bağlı olarak uçuştan sonra en geniş alana en olası inişi yapacaktır.

HAMİLE KADINLAR UÇABİLİR Mİ?
hayır. Hamile kadınların uçmasına izin verilmez. Bunun nedeni, iniş sırasında hava koşulları nedeniyle sepetin yere sürüklenme olasılığıdır.

UÇUŞLAR GÜVENLİ Mİ?
Balon operatörleri yasal bir gereklilik olarak lisanslı pilotlarla uçarlar. Ek olarak, sepetlerin ve balonların periyodik bakımı zorunludur. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde denetimler yapılıyor.

BALON OLMADAN NE KADAR İLERİ GİDEBİLİRİZ?
Rüzgarın yönüne ve yoğunluğuna bağlı olarak 4km ile 20km arasında bir mesafe kat edeceksiniz.

REZERVASYONUMU ÖNCEDEN NASIL YAPMALIYIM?
Kapadokya'da balonla uçmaya karar verdiğinizde balon turu için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz.
Not: Fiyatlar periyodik olarak değişmektedir. Nisan-Kasım yoğun dönemdir.

ARABADA KAÇ KİŞİ OLACAK?
Sıcak hava balonu sepetleri 8 ila 24 konuk ağırlayabilir. Küçük sepetlerin fiyatları yüksek olsa da, büyük sepetlerin fiyatları düşebilir. Sepette konukların manzaranın tadını çıkarması için yeterli yaşam alanı bulunmaktadır. Ayrıca, deneyimli pilotlar sıcak hava balonunu 360 derecelik bir acıyla döndüreceklerinden, tüm manzarayı görebilecek ve fotoğraf çekebileceksiniz. Misafirlerimize genellikle 16 veya 20 sepetle hizmet verdiğimizi belirtmek isteriz.

UÇUŞ İÇİN İYİ KOŞULLAR NELERDİR?
Sıcak Hava Balonları soğuk havalarda daha iyi performans gösterir ve sıcak hava ile daha kolay yükselir. Balonlar genellikle sabah güneş doğarken uçarlar. Sabah sisi veya uygun olmayan hava koşulları nedeniyle sadece kışın uçmak mümkün değilse, Sivil Havacılık öğleden sonra izin veriyorsa, yılda 3-5 öğleden sonra uçuşları vardır.

YANIMDA NE GETİRMELİYİM?
Telefonunuzu ve kameranızı şarj etmenizi önemle tavsiye ederiz. Çünkü Kapadokya'nın eşsiz manzarasında sevdiklerinizle bol bol fotoğraf çekip mükemmel anılar yaşayacaksınız.

SABAH NEREDE BULUŞACAĞIZ?
Lütfen size verdiğimiz saatte otelinizin lobisinde veya girişinde hazır olun. Uçuştan 30 dakika-60 dakika önce alınacaksınız. Uçuştan önce çay-kahve-meyve suyu ve pasta-kek gibi atıştırmalıklarımız olacak.

Karşılama için otele giriş yaptıktan sonra lütfen oda numaranızı belirtmeyi unutmayın.

RESEPSİYON SAATİNİ NE ZAMAN SÖYLEYECEKSİN?
Tahmini teslim sürenizi e-posta veya SMS yoluyla size bildiririz. Ancak otele giriş yapmadan bir gün önce tam teslim alma saatinizi size bildiririz. Oda numaranızı da sizden öğreneceğiz.

HANGİ MANZARALARI GÖRECEĞİZ?
Her gün sabah saatlerinde rüzgar gücüne ve yönüne göre size daha fazla vadi ve peri bacası göstermek için kalkış noktamızı değiştiriyoruz. Uçuş sırasında üzüm bağları, bahçeler, peri bacaları, kaya kiliseleri, kaya evleri, güvercin evleri, Kızılırmak, Erciyes Dağı ve Hasan Dağı'nı görme şansına sahip olacaksınız.

SICAK HAVA BALONLARINI KİM KULLANIR?
Faa'dan (Sivil Havacılık) sıcak hava balonu lisansı olan pilotlar balonları kullanabilir. Yazılı sınavlara ek olarak çeşitli balon uçuşları yaptıktan sonra bu lisansı alabilirler.

İSTEDİĞİM ZAMAN BALONLA UÇABİLİR MİYİM?
Hayır, istediğin zaman balon uçuramazsın. Sabahın erken saatlerinde ancak hava koşulları izin veriyorsa uçabilirsiniz. Sıcak hava balonu soğuk havayı sevdiğinden, uçuşunuz sadece gün doğumu sırasında gerçekleşecektir.


İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon